Velkommen til fysik og kemi i 9. klasse

Det skal vi lære

Vi begynder med den enkle kemi om syrer, baser og salte. Syrer kender vi fra mad og drikke, så det er egentlig slet ikke så svært.

Derefter sætter fokus på den organiske kemi. Nu bliver det sværere. Vi skal lære om kulhydrater, fedtstoffer, proteiner og enzymer. Emnerne er tæt knyttet til biologi og forståelsen af vor egen krop og specielt fordøjelsen.

Efter nytår når vi til fysik, hvor vi skal se på radioaktivitet, lyd, lys, elektricitet og energi. En enkelt uge snakker vi om verdensrummet og Jordens tilblivelse.

Her ses et forenklet fedtmolekyle >

 

bgikemi.dk

Det er så enkelt med digital tekstbog. Her er den teori, der passer til de enkelte emner og elevøvelser.

Elevmappen i A4-format bruges i forbindelse med øvelser og notater. Mappe og teori har samme nummer. Alle øvelser i 9. klasse begynder med 9, efterfulgt af kapitelnummer og tredje ciffer er øvelsesnummer. F.eks. er 915 den femte øvelse i kapitel 1 i 9. klasse.

 

 

Teorien ligger her på hjemmesiden. Det er smart, at elevøvelse og teori passer sammen. Skolens budget bliver ikke belastet af det nye pensum. Der skal ikke købes nye bøger.

I dag er elever ikke bange for en computer. Dygtige elever læser det, de skal, uanset hvordan de får det præsenteret. Det jævne gennemsnit er glade for billeder, kort tekst og en enkel layout. Den sidste tredjedel af eleverne kan være svære at få til at læse, men de er glade for, at de ikke skal slæbe rundt på en tyk fysikbog i tasken.

 

 

Det kan læres

Du må være klar over, at hvis du vil lære fysik og kemi i 9. klasse, så må der bruges tid på det. Ønsker du at kunne køre på en ethjulet cykel, så må der øves. Ting tager tid.

Med fysik9.dk skal det nok lykkes for dig - hvis du vil bruge tid på faget og følge med i timerne.

gammell animation

Info

usb key bgikemi

Digital tekstbog off line
Hent PDF-filer med bgikemi.dk, så du kan læse fysik og kemi uden netadgang, eller hvis siden skulle gå ned.
Se oversigten med PDF-filerne

1034 destil start

Se destillation af alkohol på 2 minutter.  Klik her . . .

926 colastart01

Videoclip om sødestoffer i cola
Nu er der en frisk video, som hører til kapitlet om kulhydrater.
Se video om cola . . .

005 atomstartfot oin

Atomfysik er illustreret med videoklip.
Klik er og lær noget om brint.