Sødestoffer

 

Der er mange slags sukker. De fleste kender druesukker og oplever det lidt sødere end det sukker, vi kommer på havregrøden.

 

I dette forsøg smager vi på flere forskellige slags sukker. Du skal afgøre, hvor meget det søder i forhold til almindeligt sukker. Du skal ikke fortælle, om du kan lide det eller ej.

   

Rørsukker kommer fra sukkerrør. Danmark ejede engang De Vestindiske Øer, hvor der var plantager med sukkerrør.

 

Slaver stod for det hårde arbejde med høsten. Da slaveriet blev ophævet, var eventyret på De Vestindiske Øer slut. Vi måtte lave vores eget sukker i Danmark ud fra sukkerroer.

   

I dag er druesukker blevet populært. Mange sportsfolk ved, at det er en hurtig måde at få energi på.

 

Kemisk set inddeler vi sukker i monosakkarider og disakkarider. Druesukker er en monosakkarid, som smager lidt sødere end almindeligt sukker.

   
Firmaet Frederiksen sælger en smart lille kasse med 6 forskellige sukkerarter i. Den kan bruges på flere forskellige måder:
  • Del dem op i mono- og disakkarider

  • Smag på dem og giv dem point i forhold til sødme

  • Hvilke sukkertyper kender du, og hvilke er nye?

  • Hvor finder vi de forskellige sukkertyper i hverdagen?

   

Honning er en blanding af forskellige slags sukker. Bierne flyver rundt og samler honning. Det er primært monosakkarider.

   

Søg på nettet og find mere om honning.